fejlec

Figyelem! Hétfőtől már nem érvényesek a tavalyi matricák!

szerző admin 361 views0

Komoly bírságot kaphatnak az autósok, ha a tavalyi matricákat használják.


Már csak alig három napig lehet használni a tavalyi országos vagy megyei matricákat. Aki pedig elfelejti megvenni az új matricát és február 1-én felhajt a fizetős utakra, komoly bírságra számíthat. A később megvásárolt matrica már nem segíthet.
hirdetés

A megyei matricák tavalyi bevezetése jól láthatóan vonzóbbá tette a biztonságosabb és gyorsabb gyorsforgalmi utakat. Míg a heti-10 napos matricák iránti kereslet nem változott, az új, megyei matrica típusból 2015-ben több mint 1,3 milliót váltottak az autósok, elsősorban a havi matricák rovására. Azoknak, akik pedig már tavaly is éves megyei vagy esetleg országos matricát vásároltak érdemes sietnie, hiszen a 2015-ös matricák érvényessége január 31-én lejár, ezért aki február 1-én érvénytelen matricával hajt fel a fizetős utakra nem kerülheti el a bírságot.

Hol lehet megvenni a matricákat?

Az e-matricákat meg lehet vásárolni az interneten az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, mobilról SMS-ben vagy applikációval, személyesen a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban, illetve a viszonteladóknál, például a benzinkutakon is.
Mekkora lehet a bírság?

Érdemes alaposan odafigyelni, hogy a fizetős utakra csak már előre megváltott érvényes matricával hajtsunk fel, ugyanis az utólag megvásárolt matrica már nem mentesít a bírság alól. A legtöbb esetben a pótdíj mértéke:

14 875 forint vagy,

59 500 forint 30 napon túli kifizetés esetében.

Buszoknál:

66 925 forint vagy,

267 700 forint 30 napon túli kifizetésnél.

Forrás: pencentrum.hu

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider