fejlec

A királynő teljes napi menüje: mit eszik és iszik pontosan a Királynő

szerző admin 21 809 views0

Ha azt gondolod, hogy a brit uralkodó mindennap 5 Michelin-csillagos fogásokat vacsorázik, akkor tévedsz.


A The Telegraph szerint a királynő főszakácsa, Mark Flanagan, heti kétszer menüötletekkel áll elő, amelyeket vagy elfogad, vagy elutasít. Azonban Darren McGrady szerint, aki korábban szintén a palotában főzött, a királynő „nem annyira egy ételbolond. Azért eszik, hogy éljen, nem úgy, mint Fülöp herceg, aki imád enni, és szívesen beszélgetne ételekről egész álló nap. Amikor egyedül eszik, akkor nagyon szigorú étrendet követ. Teljesen kizárja a keményítőt, például.”

the-queen2.png

Megnéztük hát, hogy mit eszik és iszik egy nap a királynő, onnantól, hogy milyen teát iszik, milyen kekszet eszik, milyen pezsgővel koccint, vagy melyik a kedvenc csokoládéja.

A Királynő a reggelt teával és keksszel kezdi. Egy frissen lefőzött csésze Earl Grey teát tej és cukor nélkül fogyaszt el, amelyet néhány süteménnyel kísér, mindezeket fehér porcelán étkészletről falatozza el. Ezután kezd neki magának a reggelinek, ami általában gabonapehelyből és gyümölcsökből áll. A Telegraph szerint Special K elkötelezettje, a Kellogg’s, Quaker Oats és a Weetabix mind a királyi étrend részét képezik. Azonban szereti, ha a müzlijét Tupperware-ből szolgálják fel, ami szerinte frissen tartja. Időnként pedig inkább pirítóst eszik lekvárral – a királyi lekvárbeszállító a Wilkin & Sons. De az is előfordul, hogy rántottát eszik füstölt lazaccal és szarvasgombával – igaz, a barna tojást preferálja, szerinte jobb az íze.

the-queen.png

Ebéd előtt el szokott fogyasztani időnként egy pohár gint (Gordon’s) vagy Dubonnettet (édes, boralapú aperitif), egy szelet citrommal, és sok jéggel. Az ebéd maga általában egyszerű, például hal zöldségekkel. Szereti a doveri nyelvhalat grillezve, némi spenóttal és cukkinivel. Szintén szokott még grillezett csirkét enni salátával. Van egy „keményítő nélküli” szabálya napközben, vagyis semmi tésztát, rizst vagy krumplit nem fogyaszt.

Minden nap teázik délután. Ezek mellé apró szendvicseket szolgálnak fel, például uborkásat, lazacosat, tojásos-majonézeset, vagy sonkás-mustárosat, mindig a kenyér héja nélkül. Szokott még „lekváros pennyt” is enni, ami málnadzsemes falatkákat jelent, egy angol penny méretére vágva. McVitie’s süteményeket, tortácskákat mindig szolgálnak még fel, a királynő kedvencei közé tartoznak a gyömbéres, gyümölcsös, mézes-krémes falatok, valamint az a csokoládék keksz, amit William és Kate esküvőjén szolgálták fel.

Vacsorára marha vagy szarvashús szeleteket szokott enni, esetleg fácánt vagy lazacot, amelyeket Sandringham és Balmoral farmjairól hoznak. Ezeket ún. „kelta” steak formájában készítik el, gombás-krémes, enyhén whiskys szósszal. Szereti még a vasárnapi párolást, amikor a húst jól átsütve készítik. És bár a séfek nem említenek fűszereket vagy szószokat, a Lea & Perrins, HP Sauce, és a Heinz ketchup mind királyi védjeggyel rendelkeznek. A desszerthez Balmoralból hozott epret, vagy Windsor kastélynál termesztett barackot használnak. A királynő imádja még a csokoládét, akár prémium kategóriás, akár diszkontba beszerezhető. Charbonnel et Walker, Bendicks, és Prestat mind királyi védjegyes termékek, de a kastély háztartásában megtalálhatók Cadbury és Nestlé termékek is. A kedvenc csokis keksze mellett szereti még a csokoládéhabot és a csokoládé ganage piskótát.

És végül, de nem utolsósorban a napot egy pohár pezsgővel zárja. Az Independent szerint esténként nyolc márka közül válogat, mint például Bollinger, Lanson, and Krug. Forrás: hungliaonline

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider