fejlec

A nyugdíjemelés 1 % alatt lesz, de az adóhatóság embereinek 50 %-al nő a bére

szerző admin 4 085 views0

Három lépésben 50 %-os emelés! Bevezetik a közszolgálati pótlékot, amely az illetményalap 50-650 %-a lesz.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazottai, akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a Munka Törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak, jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint.

Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára Tállai András jelentette. Mint kifejtette, a kabinet elkötelezett az állami tisztviselők jövedelmének emelése és az életpályamodell kialakítása mellett, amire a pedagógusoknál és a rendvédelmi dolgozóknál már sor került. Tállai András szerint az életpálya kialakítására azért is szükség van, mert az elmúlt időszakban elvándorlás tapasztalható a NAV-nál. Nemcsak a versenyszféra szippantja el a tapasztalt, jó szakembereket, hanem más állami hivatalokhoz, a rendőrséghez, a katasztrófavédelemhez, a büntetésvégrehajtáshoz is hívják őket. Ezt a folyamatot meg kell állítani – mondta.

Arról is beszámolt az államtitkár, hogy a bonyolult összetett pótlékrendszert átalakítják, meg fog szűnni például a vezetői, a veszélyességi és a gépjárművezetői pótlék, megmarad azonban a idegennyelvtudás után járó, a készenléti- vagy éjszakai pótlék. Azokban a munkakörökben, amelyekben a NAV munkatársai nagyobb felelősséget és kockázatot vállalnak, bevezetik a közszolgálati pótlékot, amelynek mértéke az illetményalap 50-650 százalékáig terjed, ezáltal közelíteni fog a hivatásos dolgozók illetményrendszeréhez.
A 2016 júliusától tervezett emelés költsége 7 milliárd forint, emiatt azonban nem kellene az idei költségvetést módosítani, mert céltartalékként rendelkezésre áll. A további fedezetet a 2017-es költségvetés teremti meg.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider