fejlec

Ne hagyja magát! Kész átverés – telefonon

szerző admin 639 views0

A csalók gyakran idősebb embereket céloznak meg, akik egy jó hír hallatán azonnal igent mondanak.


Olvassa el ezt a történetet, hogy ne legyen áldozat!

Egyik nap telefonon felhívott egy hölgy, s közölte, nyertem egy többszázezer forint értékű mágneses gyapjú ágynemű-garnitúrát. Állította, előzőleg kisvárosunkban tartott a cégük bemutatót, és a sorsoláson az én nevemet húzták ki. Bár tudtam, hogy én soha nem vettem részt még sem kirándulásos, sem vacsorameghívásos termékbemutatón, nagy volt a kísértés, csábított a sok kecsegtető ajánlat.

Tovább tudakozódtam hát a hölgytől, aki közölte velem, hogy a legutóbbi előadásukon a városunkban lakókat (?!) név szerint regisztrálták sorsolás céljából, és én nyertem. Megkérdeztem, viccel-e, de annyira meggyőzően beszélt, hogy kezdtem elhinni, amit mond. Több mint tíz percen át beszélt az ágynemű jó tulajdonságairól, majd közölte kb. 24 000 forintot kell fizetnem nyereményadó címén az átvételkor, továbbá azt, hogy csak ezen a napon vehetem át.
Kértem hívjon vissza, mert a családommal szeretném megbeszélni.
Örömmel mondtam el felnőtt lányaimnak és páromnak, hogy végre életemben először nyertem. Kérdeztem, mit csináljunk, átvegyük-e a nyereményt. Gondoltam, megéri kifizetni a 10%-ot egy ilyen drága és jó minőségű áruért. Bízva a gyógyító hatásában, közben már azon is gondolkodtam, mennyire jó lenne a fájó gerincemnek, derekamnak.
Szerencsére családom többi tagja okosabb volt nálam. Javasolták, mondjam a visszahíváskor a hölgynek, hogy anyagi okok miatt csak a következő héten tudnám átvenni. Pár perc múlva hívott is, mondtam neki, hogy átveszem, de csak pár nap múlva küldje. Erre gyorsan közölte: az ajánlatuk csakis a mai napra érvényes, és közben tovább győzködött, de a feltett kérdéseimre már hebegve válaszolt. Ekkor már rájöttem, hogy ez átverés, hisz, ha tényleg nyertem, akkor miért nem lehet pár napra félretenni, és akkor küldeni, mikor át tudnám venni.
Közben egyik lányom lenyomozta, a cég valós, viszont a raktáráruház, amiről a nő beszélt, nem létezik. Másnap megtudtam, akkor több ismerősömet is felhívták. Tudomásom szerint, a mi kis városunkban nem vált be a csalási módszerük, de később olvastam egy néni levelét, aki szomorúan panaszolta, az átvétel után vette csak észre, hogy a csomag a piacon is kapható, pár ezer forintos terméket tartalmazza.

 

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider