fejlec

Ősszel majd elmondhatják a nyugdíjasok, hogy mi bántja őket!

szerző admin 3 546 views0

Az évtized legnagyobb kutatását végzik ősszel a nyugdíjasok körében.

A több szempontból is érdekes kutatás szokatlanul nagyméretű lesz, mert 10 ezer nyugdíjas bevonásával végzik. Nem csak a nyugdíjasok aktuális helyzetéről, hanem a mélyebb problémák feltárásáról is statisztikai adatokkal fog szolgálni a felmérés.
Ez a jövő nyugdíjasainak is hasznos lesz, mert lehetőséget adhat az idősek helyzetének és a sürgős változtatásoknak a meghatározására. A fővárosban és vonzáskörzetében 1500 anonim és önkéntes kérdőív kitöltését tervezik.
felmeres1
A múlt évben már készült tanulmány a Békés megyei állapotokról, ahol az adatok azt mutatták, hogy a nyugdíjasok fele a létminimum alatt él, de egyes térségekben általában is jelentős, mint egy kétharmadnyi a súlyos anyagi gondokkal küszködő megkérdezettek aránya. A cél, hogy megoldások szülessenek a biztonságos életviszonyok kialakításához, mert a magyar nyugdíjrendszer több sebből vérzik.


A felmérés 8 oldalas lesz, és az anonim kérdőíven a családi helyzetre, a végzettségre, a közlekedési lehetőségekre, a környezetre, az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférésre és a szociális ellátásokra vonatkozó kérdésekre is válaszolhatnak a 60 évesnél idősebb nyugdíjasok.

► KÉRJÜK OSSZA MEG MÁSOKKAL IS EZT AZ INFORMÁCIÓT! ❤ KÖSZÖNJÜK!

 

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider