fejlec

Pincefelújításba kezdett a házaspár, és hihetetlen kincsre bukkantak!

szerző admin 7 372 views0

Ekkora szerencséről álmodni sem mertek!A férfi évekig halogatta a munkát, de miután végre belevágott, nagyon boldog volt…
A feleségével évekkel ezelőtt vettek meg egy a negyvenes évek végén épült házat. A pincével eddig nem foglalkoztak, de most úgy érezték, ideje azt is rendbe tenni, és egy kicsit átalakítani. Amikor a férfi mindent kipakolt, elsőre a hátsó fal tűnt fel neki, ami tele volt firkákkal és karcolásokkal. „Lehet, hogy ezek horogkeresztek voltak?” – kérdezi.

pince6
Aztán nekiesett az álmennyezetnek. Alig kezdte el lebontani a deszkákat, egy fura, cipőfűzővel átkötött, zöld műanyagdobozt talált a gerendák között. Izgatott lett, rögtön arra gondolt, hogy talán kincsre bukkant, de a doboz túl könnyű volt ahhoz, hogy aranyat, vagy ékszereket rejtsen. Rögtön elhatározta, hogy fotókon dokumentálja a felfedezést.

pince5

A feleségével együtt nyitották ki a dobozt, amiben egy 1951 március 25-i újságot, s alatta három zsírpapírba csomagolt pénzköteget találtak.

pince4

Az 1928 és 1934 között nyomott húszasok, ötvenesekben, és százasokban összesen 23 ezer dollár hevert előttük. Volt azonban a bankók között néhány ritkaságnak számító nyomat is, így fogalmuk sem volt róla, hogy mennyit és összesen a lelet. Ahogy abban sem, hogy egyáltalán őket illeti-e a pénz.

pince3

Az eddig is teljesen hihetetlen történet vett még egy váratlan fordulatot, amikor a férfi talált egy második, ugyanolyan dobozt is. Abban nem volt újság, sem zsírpapír, csak egy halom régi húszdolláros.

pince2

A feleségével először elmentek konzultálni egy ügyvéddel, aki megnyugtatta őket, hogy a talált pénz őket illeti. Aztán eladták a ritka bankókat, aztán a bevételt a többi pénzzel együtt bankba tették. Összesen 43 ezer dollárral , valamivel több mint12 millió forinttal lettek gazdagabbak. Az összeg egy részéből a hiteleiket rendezik, a maradék pedig alap lesz majd egy vidéki ház megvásárlásához.

pince1

Biztosan valamilyen öreg házat néznek majd ki maguknak, hátha újra rájuk mosolyog majd a szerencse. 🙂 Forrás

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider