fejlec

5 tünet, ami a máj problémáját jelzi. IDŐBEN FIGYELJ RÁ!

szerző admin 12 576 views0

A máj létfontosságú szervünk, ugyanis aktív kiválasztást, méregtelenítést végez, emellett fontos energiatárolóként funkcionál. A májkárosodás különböző fajtái akár évekig is rejtve maradhatnak előttünk. A legnagyobb szerencsénk, hogy a máj akkor is folytatja működését, ha valamilyen szinten károsodott, így ha időben észrevesszük a figyelmeztető jeleket, könnyen kezelhetjük, és visszanyerhetjük egészségünket.
A GYOMOR KRÓNIKUS DUZZANATA – Nem lehet folyamatosan a túl sok puffasztó ételre fogni a gyomor krónikus duzzanatát. Az normális, ha egy-egy nehezebb étkezést követően fel vagyunk fújódva, de ha ez az állapot állandó, az veszélyt jelez!
FÁJDALOM A JOBB VÁLLBAN – Jellemző tünete a májban található sejtburjánzásnak a jobb vállba kisugárzó fájdalom. Természetesen okozhatja másfajta betegség is ezt a fajta tünetet, de a májdaganatnál is igen gyakori.
GYAKORI HÁNYÁS – A máj károsodásával az emésztés is nehezebbé válik, így az elfogyasztott táplálék gyakran visszajöhet.
ISMERETLEN EREDETŰ ZÚZÓDÁSOK – A máj olyan fehérjéket is előállít, amelyek elengedhetetlenek a véralvadáshoz. Így májkárosodás esetén könnyebben keletkeznek az emberen zúzódások, véraláfutások, illetve sokkal nehezebben gyógyulnak be a sebek.
maj
SÁRGASÁG – Amennyiben a máj károsodik, az epe ürítése is csökken. A bilirubin szintje megemelkedik, ami sárgasághoz vezet.
► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!
Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider