fejlec

Asztmások: irány a barlang!

szerző admin 2 547 views0

Sokan számolnak be arról, hogy az asztmára és egyéb légzési problémákra milyen jó hatással van a barlangok tiszta levegője.


„Sok évig jártam a szemlőhegyi barlangba asztma terápiára. Ott ingyen megtanítják a helyes légzést. A lényeg, nem szabad kapkodni a levegőt a roham esetén, hanem szép nyugodtan kell lélegezni. Számolni: 4-re belégzés, 8-ra kilégzés. Vannak még egyéb hang képzési trükkök is és mozdulatok. Asztmások figyelem! Beutalót kell kérni a szemlőhegyi barlangba. A TB támogatja! Nekem semmi nem segített csak ez. A csodás tiszta barlangi levegő és a légzés, a torna. Több hónap, évente lehet ismételni. (Kell is!) De megéri: minimális gyógyszerrel teljes életet lehet élni. Több mint 10 éve nem kell járnom. Ott gyógyítottak meg.  Ami a lényeg: HASI LÉGZÉS! (K. Rózsa)

Barlangterápia – Szemlő-hegyi-barlang

A barlangterápia, mint klímaterápia a barlangi levegő belélegzését jelenti, és a légúti megbetegedések kezelésében nyújt segítséget. Hasonló a magashegyi szanatóriumi kezeléshez. Levegője szennyezés és allergénmentes. A barlang hőmérséklete 12-13°C közötti. Relatív páratartalma 95-100%, ez adja az aerosolt. Tartalmazza a sziklákból kioldott sókat, amelyek alapján az összetétele lényegében a Salvus víznek felel meg. Nem károsítja a légutak csillószőrös hengerhámját, és kitűnő váladékoldó tulajdonsága van. A száraz köhögést okozó, nehezen felköhöghető, vagy orrdugulást okozó váladék hígításával segíti annak kiürülését. Az eredmény: tiszta légutak, megszűnik az orrdugulás és a kínzó köhögés. Csökken az asztmás nehézlégzési rohamok gyakorisága és intenzitása is.

A terápia annyira népszerű, hogy több hónapra előre kell időpontot foglalni. Egy félórás sétára azonban egyéni látogatókat és iskolai csoportokat is fogadnak, s egy ilyen rövid ideig tartó séta is nagyon jótékony hatással van a légúti megbetegedésekre. Egészséges embereknek is ajánlott!
asztma4
FONTOS! A barlangterápiához orvosi beutaló kell! A terápia megkezdése előtt előjegyzés, időpont egyeztetés szükséges, ami telefonon is megtörténhet. A felvételkor hozni kell az érvényes beutalót, az eredeti TAJ kártyát és minden az előző betegségekkel kapcsolatot ambulanter vizsgálati lapot, zárójelentést. A kúra minimális ideje kb. 3 hét.

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider