fejlec

Milyen szemüveget válasszak?

szerző admin 2 895 views0

A szemüveg kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik! A szemüvegek terén is van aktuális divat, mely a keretek anyagában, formájában mutatkozik meg.


40 év felett, főleg 50 után már a legtöbben embernek szüksége van szemüvegre – legalább az olvasáshoz. Ha elkezdődött a szem romlása, már nem nagyon van visszaút: el kell hát fogadni a szemüveg viselés tényét! A választásnál azonban lehetünk körültekintőek, hiszen egy-egy szemüvegkeret akár évekig kiszolgálhat bennünket.

Aktuális trend: Sötét, műanyag keretek
Jó pár éve a sötét színek uralják a szemüvegkeretek divatját. A boltok kínálatában is ez a meghatározó.

szemüveg6

Színes szemüvegkeretek
Érdemes bevállalni egy színes keretet is – nem feltétlenül vastag tűzpirosra kell gondolni! Viszont egy vékony bordó vagy sötétkék keret nagyon elegáns lehet.

szemüveg1

Mintás vagy világos szemüvegkeretek
Azoknak ajánlott, akik nem akarnak olyat hordani, mint a többség. A sötét keretek divatja idején ezek igazi különlegességek lehetnek!

A fémkereteket inkább hagyjuk a boltokban!

Aranyszabály szemüveg vásárlásánál:
a szemüveg mindig az arcforma ellenkezője legyen! Kerek archoz válassz szögletes szemüveget, erős vonásokhoz lágy ívű keretet.

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 18: Actress Diane Keaton arrives at ELLE's 17th Annual Women in Hollywood Tribute at The Four Seasons Hotel on October 18, 2010 in Beverly Hills, California. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Kerek arc
A szögletes keret passzol ehhez a legjobban. A négyszögletes szemüvegkeretek jól fognak állni, ha elég keskenyek ahhoz, hogy az arccsontot ne takarja el az alsó szélük.

attends the Christopher & Dana Reeve Foundation's A Magical Evening Gala at Cipriani, Wall Street on November 28, 2012 in New York City.

Szögletes arc
Ívelt keretet válasszon, ami tovább lágyítja a vonalait, és olyan lencsét kérjen bele, amelynek a felső része színezett. Ez szintén „nyújtja” majd az arcot.

szemüveg7

Háromszögletű arc keskeny állkapoccsal
A legjobb, ha keret nélküli szemüveget választ, vagy olyat, ami egyáltalán nem hangsúlyos: nagyon vékony vagy teljesen átlátszó. A legelőnyösebb, ha a keret alsó része szélesebb, mint a felső.

BEVERLY HILLS, CA - JUNE 16: Actress Annette Bening arrives at the 2011 Women In Film Crystal + Lucy Awards with presenting sponsor PANDORA jewelry at the Beverly Hilton Hotel on June 16, 2011 in Beverly Hills, California. (Photo by John Shearer/Getty Images For Pandora Jewelry)

Ovális arc
Gyakorlatilag bármilyen keretet viselhet, mind jól áll majd, ha a megfelelő méretet választja. Csak arra kell ügyelni, hogy a keret színe harmonizáljon a hajaddal és az arcbőröddel.

<> Chanel Fall/Winter 2013 Ready-to-Wear show as part of Paris Fashion Week at Grand Palais on March 5, 2013 in Paris, France.

Ossza meg ismerőseivel is!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider