fejlec

Nőiesség idős korban – 10 évet is letagadhatsz!

szerző Panni 4 687 views0

Az idősödő hölgyek számára a leghasznosabb stílussal kapcsolatos tanács, hogy őrizzék meg nőiességüket és egyéni stílusukat.


Az 50, 60 fölötti hölgyek jó része már nem törődik a külsejével, főleg nem a nőiességével. Mondhatják persze sokan, hogy a kevéske nyugdíjból nem telik a „divatozásra”, de kevés, olcsóbb ruhával is stílusos végeredmény érhető el. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy figyeljen oda a megjelenésére és lelje örömét az öltözködésben!

50divattrend8

SMINK

A tévhittel ellentétben idős korban kevesebb és célzottabb sminkre van szükség. Kevés, vékony alapozással egységessé tehetjük az arc bőrét, korrektorral elhalványíthatjuk a bőrhibákat, de semmiképpen ne használjunk sűrű és vastag réteg alapozót. Ha az alapozó krém belerakódik a ráncokba nagyon csúnya lesz a végeredmény!

smink50a

Érdemes odafigyelni arra is, hogy az évek múlásával a szemöldök és a szemhéj megereszkedik, a szem és a szemöldök közötti terület kisebb lesz. Ehhez társulnak még a szem és a homlok mélyülő ráncai. Összhatásában szigorúbbá válik a tekintet, így másféle sminkre lesz szükség, mint azt fiatalabb korunkban megszoktuk.

Johner Bildbyra AB +46 8 644 83 30 info@johner.se sales@johner.se

Előfordulhat az is, hogy a szemöldök formáját is korrigálni kell. Érdemes a fekete kontúrceruzát, tust, szempillafestéket középszürkére, sötétkékre, középbarnára, vagy sötétzöldre cserélni. A sötét és közép lila idősebb korban nem előnyös. A szem festése mindig legyen természetes hatású, az arcszínhez, hajszínhez illeszkedő és szolid.

ÖLTÖZKÖDÉS

Testalkatunknak, természetes színeinknek megfelelően bármilyen megoldás lehetséges. Egyetlen dolgot érdemes szem előtt tartani: a sötét színek, különösen a fekete ne kerüljenek túlsúlyba a ruhatárunkban.  A test szebb részeit érdemes hangsúlyozni, és a kevésbé szépekről elterelni a figyelmet. Idősebb korban általában szép marad a váll, az alkar, sok esetben a lábszár, vagy a deréktáj. Minden esetre azt viseljük, amiben nőiesnek, stílusosnak, csinosnak érezzük magunkat, és ne versenyezzünk a fiatalokkal!

 50divattrendi7

50divatrendi2

  50divattrendi3

50divatrend4

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider