fejlec

FIGYELMEZTETÉS! Telefonos csalók próbálkoznak!

szerző admin 36 097 views0

Ma délután felhívták édesanyámat egy privát számról, de mivel nem volt a közelben, ezért felvettem a telefont. Egy férfi mutatkozott be, hogy a T-mobiltól hív, és rögzíti a beszélgetést. Eddig rendben is volt, bár nem értettem miért vasárnap keresnek valakit.A fiatalember kedves hangon elmondta, hogy most indult egy játék, ahol egy Opelt lehet nyerni, aminek a sorsolásán a hívószám alapján résztvettünk. Utána közölte azt is, hogy nyertünk 75 ezer Ft-ot, és adjuk meg a számlaszámunkat.


Ezután megkérdeztem tőle, hogy a hívásrögzítést hogyan vagy hol lehet elérni. Meg is adta a szükséges információkat, majd azt kérdezte, hogy mikor tud valaki elmenni egy bank automatához, ami elég furcsa kérés volt. Így hát azt mondtam, hogy előbb utána kérdezek a T-mobil központi számán, hogy pontosan mi is ez a játék, és mik a feltételek. Erre azt a választ adta, hogy ilyenkor csak dominó kártyás ügyintézés van, ezért ne azt hívjam, hanem a beszélgetés elején megadott számon tudom később elérni, és ha átgondoltam, akkor telefonáljak.

telefonCsalok2

Miután leraktam, rögtön tárcsáztam a T-mobilt, ahol közölték, hogy semmi ilyen nyereményjáték nincs, és adjam meg amit tudok, hogy eljárást indíthassanak. Aztán nem sokkal később megint telefonált a csaló, akit kedves szavakkal küldtem el melegebb vidékre.

Nagyon ajánlom, hogy vigyázzon mindenki az ilyen hitelesnek tűnő csalókkal, és szóljon az idősebbeknek is, hogy SOHA, DE SOHA NEM DŐLJENEK BE EZEKNEK!!!

► KÉRJÜK OSSZA MEG MÁSOKKAL IS EZT AZ INFORMÁCIÓT! ❤ KÖSZÖNJÜK!

 

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider