fejlec

Kedves díszek filléres alapanyagokból! Mind műanyag kanálból készül! Mutatjuk, hogy!

szerző admin 5 318 views0

A tavasz közeledtének tagadhatatlan jele, amikor megjelennek a húsvétot idéző figurák. Készítsük el otthon, saját kezűleg!


A figurák elkészítéséhez csupán műanyag kanalakra, vékony papírra (szalvéta is lehet) és papírragasztóra lesz szükségünk. És persze némi kreativitásra!

Kabátkás kakaska – A kanál fejét beragasztózzuk, és egy négyzet alakú papírdarabkát rásimítunk. Egy másik négyzetes papírdarab közepét kilyukasztjuk. Felhúzzuk a kanálra. A papír széleit behajtjuk, hogy vállal legyen a kakasnak. A gallérja lehet egy olyan műanyag kötöző, amit a kenyeres zacskók összezárására is használnak.

nyuszik jo1

Katica bogárka – Csak a kanalak fejére lesz szükség. Ha nincs piros papírunk, akkor lehet fehérből készíteni, és befesteni. Ezek a katicák bárhová rögzíthetők. Egy hurkapálca tetejére téve tetszőleges helyre szúrhatók.

nyuszik6

Nyuszi-család – Itt már megjelennek egyéb segédanyagok is, úgy mint: fültisztító pálca és kozmetikai törlő pamacs. Így tetszés szerint készülhetnek kezes nyulak, és duci tapsifülesek is.

nyuszik4

Tyúkocska – A tyúkocska teste két kozmetikai pamacs, amelyek közé szárnyat rögzítünk. Még egy taréj és csőr felragasztás, és kész is van!

nyuszik3

Tojáskoszorú – Letörjük a kanálkák fejét, majd beragasztózzuk őket, és bevonjuk színes papírral. Pár vesszőből koszorút fonunk, és arra ragasztjuk a tojáskákat. Beltéri ajtódísznek tökéletes lesz!

nyuszik5

Ha tetszett, ossza meg ismerőseivel is!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider