fejlec

A nyugdíjasok ingyen laptopot és számítógépet kaphatnak!

szerző admin 17 057 views0

A hátrányos helyzetű településeken folytatódik az országszerte megvalósuló innovatív infokommunikációs fejlesztés. A program 5000 egyedül élő, 65 év feletti idős ember számára teszi lehetővé az otthoni számítógép vagy laptop használatát, és további 5000 fő a saját számítógépével csatlakozhat a programhoz.


Az országos program célja az idősek életminőségének javítása, a családtagok idősgondozásból eredő terheinek csökkentése, munkavállalásuk elősegítése, valamint a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítése.
Infokommunikációs eszközöket, internet-hozzáférést és az objektív egészségi adatok mérésére alkalmas 1500 állapotmérő-vészjelző karórát biztosítanak az rászoruló idősek részére.

A Digitális Jólét Program célja, hogy a digitális átalakulásnak minden magyar ember a nyertese lehessen, nem csupán azok, akik munkához akarnak jutni, vagy kisvállalkozásukat akarják sikeresebben működtetni, hanem azok is, akik becsülettel végigdolgoztak egy életet. Az ő biztonságukat és egészségüket is javítják a kiosztásra kerülő digitális eszközök.
A bővítéssel közel 10 ezer időskorú életminősége javítható, és 1365 új munkahely létesülhet.

Laptop4

A rendszer működtetése a településenként kialakított diszpécserszolgálat feladata lesz, ami a program teljes időszakában 1110 fő humán, és 250 fő műszaki vagy informatikus végzettségű közfoglalkoztatott bevonásával történik, akik a feladataik ellátásához szakirányú képzésen vesznek részt.
A diszpécserközpontok munkatársai Skype kommunikációs rendszeren keresztül tartják a kapcsolatot a résztvevő idősekkel, és ők biztosítják majd az infokommunikációs tudás elsajátításának feltételeit is.

A közfoglalkoztatási program a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg. Az állapotmérő-vészjelző karórákat a helyi szolgáltatási központok fogják működtetni, amelynek célja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 21. századi korszerűsítése és bővítése.

►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS. KÖSZÖNJÜK! ❤

 

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider