fejlec

A kormány spórolna az özvegyi, rokkantsági nyugdíjon és az árvaellátáson is.

szerző admin 32 854 views0

A jövő évi a költségvetésben jó néhány terület rosszul járhat a kormány 1000 milliárdos megszorításával. A végleges állapot jövő hétre várható.

A Világgazdaság szerint a költségvetés 2500 sorából 1500 esetében nem emelkedik az előirányzat 2016-hoz képest, viszont 381 tételnél kisebb lesz az állami pénz az ideinél. A jövő évi kiadások 1500 milliárd forinttal, 10 százalékkal lesznek magasabbak, de a növekményből nem jut mindenkinek.


Rosszul járhatnak a tanárok, mert jövőre csak 22 milliárdot kaphat a Klik az idei 45 milliárd forinthoz képest, de 4,6 milliárd forintot spórolnak a milánói világkiállítás pavilonján, amire nem kell költeni 2017-ben. A közfoglalkoztatás keretét viszont 15 milliárd forinttal csökkentik.
nyugdij6
A nyugdíjasokat is jelentől elvonások érintik, mert a korhatár alatti ellátásokra 17 milliárd forinttal, árvaellátásra pedig 3 milliárd forinttal fordítanak kevesebbet.
Az özvegyi nyugellátások értéke 3,5 milliárddal fog csökkenni, de csökken majd a rokkantsági és rehabilitációs ellátások kerete is 2,5 milliárd forinttal.

A családi pótlékra szánt keret is 3,2 milliárd forinttal lesz kevesebb az ideinél.

►KÉRJÜK NYOMJON EGY LÁJKOT ÉS OSSZA MEG MÁSOKKAL IS EZT AZ INFORMÁCIÓT!
KÖSZÖNJÜK!

 

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider