fejlec

A nyugdíjasokat gyalázták Habony kormánypárti portálján

szerző admin 6 059 views0

A nyugdíjasok felélik a jövőnket” címmel jelent meg nemrég egy nagy indulatokat kiváltó, nyíltan a nyugdíjasokat alázó írás, a csak Habony-portálnak nevezett 888.hu-n, amit mostanra már el is tüntettek. A Bertha László nevű cikkíró gyakorlatilag bűnösnek titulálta a nyugdíjasokat, és őket tette felelőssé a hazánkban zajló negatív folyamatokért. Mint kiderült, amellett, hogy a cikk lopott és elferdített volt, tulajdonképpen arról szól, hogy a fiatalok elől az idősek eszik el a kenyeret.
bertha
Az írás legfontosabb mondanivalóit az alábbiakban emeltük ki:


Ahogyan Európában folyamatosan elöregedik a társadalom, a demográfiai piramis szép lassan átfordul, egy egészen újfajta „harc” van kialakulóban, de nem az osztályoké, hanem a generációké. Ezt a harcot elsősorban a szavazófülkéknél vívják, de míg a nyugdíjasok választásokat nyernek, addig a fiatalok jelentős része otthon marad. A megszerzett zsákmány pedig nem más, mint a mérleg nyelvének elbillenése a nyugdíjrendszer irányába, szemben az oktatással, vagy a kedvező adórendszerrel.

A választásokon vesztes generáció, a fiatalok egy egészen más jellegű fegyvert forgatnak: a lábaikat. Azokban az országokban, ahol az idősek „uralkodnak”, a fiatalok általában olyan gyorsan hagyják el az országot, amilyen gyorsan csak lehetséges. Az oktatás azonban súlyos költségeket jelent az államnak, ami a fiatalok távozásával még komolyabb adósságterhet eredményez, hiszen a befektetés nem térül meg.

Egyes elemzők egészen brutálisan írják le ezt a folyamatot, az idősebb generációkat az egykori európai gyarmatosítókhoz hasonlítják, akik mintegy kolonizálják a jövőt, felélve a gazdagságot és a tartalékokat, kietlenséget hagyva az általuk gyarmatosítottaknak, azaz a jövő generációinak. Az uralkodó énközpontú korszellemben azonban naiv gondolat a mostani, öregedő generációk önzetlenségére számítani. Manapság az unión belüli biztonsági szelep garantálja a munkaerő mobilitását, ami kizárja az idősek elleni lázadást. De kérdés, hogy mi lesz akkor, amikor a lehetőségek már külföldön sem lesznek jobbak, mint otthon.

A cikket azóta már eltüntették nem csak a portálról, de már nem lelhető fel sehol sem az interneten.

KÉRJÜK NYOMJON EGY LÁJKOT ÉS OSSZA MEG MÁSOKKAL IS!
KÖSZÖNJÜK!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider