fejlec

Változni fognak a nyugdíjszámlák!

szerző Éva Tóth 17 790 views0

Törvényjavaslatot benyújtottak be a nyugdíj mellett is dolgozók nyugdíj emelésének lehetőségéről.


Azoknak, akik nyugdíj mellett is dolgoznak, emelni fogják a nyugdíját. Korábban ezt egyedileg kellett kérelmezni, most már az emelés hivatalból fog megtörténni. Mivel korábban sok jogosult nem igényelte az emelést, ezért az elmúlt években szerzett jogosultság érvényesítésére átmeneti szabályokat is tartalmaz a tervezet. De kezeli a módosítás azt is, ha a hozzátartozó részére kell az ellátást megállapítani.

nyug1

Az ONYF felhívja a figyelmet, hogy a korábbi adategyeztetés óta eltelt időszakra vonatkozóan a jövőben újabb egyeztetéseket kell lefolytatni az érintettekkel, a volt biztosítottakkal, mégpedig az adategyeztetési eljárás lezárását követő két évig.

A tervezet szerint a már nyugdíjasoknak vagy akinél már folyamatban van valamilyen ellátás megállapítása, nem kell lefolytatni az adategyeztetéseket. Az 1955 és 1959 között születettek esetében az első adategyeztetések már lezajlottak. Az átmeneti rendelkezés arra ad elegendő időt, hogy a korábbi adategyeztetéssel lezárt időszakot követő keresetekre az ismételt adategyeztetést 2018. december 31-ig végezzék el.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider