fejlec

Tiltakoznak a nyugdíjasok a kormány elkeserítő terve miatt

szerző admin 9 941 views0

Jövőre az eddigi legalacsonyabb nyugdíjemelését tervezi a kormány, amit a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elkeseredéssel és felháborodással fogadott. Ezzel 130 ezer embert biztos magukra haragítanak.

A szövetség tiltakozik a jövőre tervezett 0,9%-os nyugdíjemelés mértéke, módja és indoklása ellen. A társadalom minden tagja, a leendő nyugdíjasok is abban érdekeltek, hogy sokkal igazságosabb, méltányosabb, tervezhetőbb, átláthatóbb és fenntartható nyugdíjrendszer legyen Magyarországon.


A Nyugdíjas Szövetsége erre vonatkozó közleményének kivonata a következő:

Elkeseredtünk, mert ismét megtapasztalhattuk, hogy döntöttek rólunk – nélkülünk.
Emlékeinkben jól él az Idősügyi Tanács működésének azon időszaka, amikor minden lényeges, – kedvező és kedvezőtlen –, korosztályt érintő döntésnél jelen volt és érdemben befolyásolta a döntéseket a nyugdíjas érdekvédelem.

Elkeseredtünk, mert a rendszerváltás utáni időszakban (mióta létezik szabályozott évenkénti nyugdíjemelés) 2017-ben fogjuk a legalacsonyabb nyugdíjemelést kapni!

Felháborodtunk, mert a tervezett intézkedés indoklására olyan érveket hozott a kormány, amelynek véleményünk szerint nincs köze a nyugdíjas fogyasztói szokásokhoz, érdemben nem befolyásolják azokat.

Felháborodtunk, mert értelmetlennek tartunk 8 hónappal korábban közreadni egy olyan tervezett lépést, amely nem számol a hátralévő hónapok gazdasági és politikai folyamatainak valóságos alakulásával.

Az elmúlt negyed század sok nemes szándékot és értékes megoldást hozott a felszínre az idősek jobb közérzetét, biztonságát érintő kérdésekben, úgyhogy van miből meríteni. Emlékeztethetnénk a krízis helyzetben lévő idős emberek sorsát enyhítő segélyezés intézményes gyakorlatára, vagy az éves nyugdíjemelésnél számba vett nyugdíjas inflációra és az aktívak bérnövekedésére is figyelő un. svájci indexálás közbékét szolgáló rendszerére.

A szövetség szerint mindenki, az aktívak és inaktívak, a dolgozók és nyugdíjasok is egymásra vannak utalva, és közös ügy, hogy mindenki méltányosan részesüljön a megbecsülésből és az anyagi javakból. Ezért az idősek biztonságát megalapozó nyugdíjrendszer kidolgozásához alkotó partneri „jobbot” kínálnak.

KÉRJÜK NYOMJON EGY LÁJKOT ÉS OSSZA MEG MÁSOKKAL IS!
KÖSZÖNJÜK!

Facebook Hozzászólás
fent_slider
fent_slider